Kom ud af misbruget med en effektiv alkoholbehandling

13 oktober 2018
Astrid Pedersen
Kom ud af misbruget med en effektiv alkoholbehandling

Kender du en person – eller er du i nær familie med én – som måske er begyndt at drikke lidt for meget? Er vedkommende ofte lidt for beruset til familiefester, og kan han eller hun blive meget emotionel eller labil, når der er alkohol involveret? Har du kendskab til, at din ven, kollega, nabo, eller dit familiemedlem har været igennem en kriseperiode – for eksempel foranlediget af en grim skilsmisse, en fyring, eller en anden livsændrende begivenhed? Så bør du holde øje med alt, hvad der kan indikere et alkoholmisbrug, og ikke være bange for at råbe vagt i gevær – hverken over for pågældende selv eller andre pårørende.

Alkoholmisbrug kan føre til økonomisk og personlig ruin

Et alkoholmisbrug er nemlig ikke noget, man bør tage let på. Alkoholisme er blandt de mest udbredte former for afhængighed i Danmark – dette skyldes for det første, at alkohol er nemt at skaffe, for det andet, at alkohol er en del af den danske selskabeligheds kultur. Derfor kan et alkoholmisbrug hos skjult og kamufleres som almindelig hygge og afslapning i meget langt tid, før det afsløres.

Dette gør alkoholisme til en af de farligste forme for afhængighedsbetinget misbrug, som findes. Et alkoholmisbrug kan nemlig, i lighed med alle andre former for misbrug, gradvist overtage individet og nedbryde personligheden. Jo længere tid, der går, jo længere vil afhængigheden trække den misbrugsramte ned. Samtidig vil den misbrugsramte hellere give køb på familie, venner og job, end på sin vane. Og det er ikke usædvanligt at se misbrugsramte mennesker ende på gaden, fordi de ikke længere er i stand til at varetage deres økonomiske forpligtelser.

Få hjælp til alkohol behandling med Minnesota modellen

Er du pårørende til en misbrugsramt, kan du kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på tilrettelæggelse af et individuelt behandlingsforløb, som kan hjælpe ham eller hende tilbage til et liv uden misbrug og afhængighed. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/ 

Flere Nyheder