Kan du undgå inkasso?

Kan du undgå inkasso?

Ja, der er faktisk forskellige muligheder for at undgå at ryge til inkasso, og vi vil lige starte med at opdele mellem de to tidspunkter, hvor man generelt beregner ud fra, hvad man specifikt skal gøre for at undgå inkasso:

– Før man ryger til inkasso.
– Efter man er røget til inkasso.

Dette kan lyde meget forståeligt på skrift, men det er faktisk meget essentielt at have i baghovedet, når vi nu skal belyse nogle af de områder, som man slår ned på, når man skal undgå at ende i inkasso.

Vi begynder med den del, der går forud for at ryge i inkasso, da det også er her, det er nemmest at hindre, at det går helt galt.

Og igen kan det måske lyde indlysende, men vi starter med at sige, at hvis man er smart nok til at lægge et budget, spare sammen og ellers overholde ens udgifter, regninger og lægge lidt til side, så skulle man om muligt aldrig ende i inkasso – også selvom man låner penge til nødvendige ting.

Det er altid bedre at forebygge, end det er at bekæmpe, men nogle gange kan man ende derude, hvor man alligevel enten bliver truet med inkasso eller allerede er ryget i inkasso.

Er man nået så tæt på, så er der forskellige ting at gøre, men dette er aldrig en garanti og kommer oftest an på den specifikke sag.

Måske har man optaget alt for mange lån, som man ikke har betalt af på; og så låner man flere penge for at betale disse lån tilbage – og det er skruen uden ende.

Dette er blot et eksempel på, hvorfor man kan være endt her, men så kan det være, man rådfører sig med en økonomisk rådgiver, der kan være med til at lægge et budget for en, så man kan vise for ens kreditorer, at man nu har lagt ens økonomi om, så der rent faktisk kommer til at ske forandringer, så man ikke ender i inkasso.

Dette kan ikke loves, men det er jo et forsøg værd.

Få mere at vide om inkasso via dette link: https://www.intrum.dk/services/vores-services/inkasso/