Giv dit gamle, slidte trægulv en frisk start med en professionel gulvslibning

24 juli 2018
Astrid Pedersen
Giv dit gamle, slidte trægulv en frisk start med en professionel gulvslibning

Hvis dit trægulv er rigtig godt gammeldags grimt at se på, kan du være fristet til at brække det hele op og estatte det med et nyt. Men her bør du overveje, om ikke det i stedet var en bedre idé at give gulvet en chance mere – for eksempel med en gulvslibning.

Hvorfor skal jeg lade mit gulv slibe?

Når du vælger at få forskønnet dit trægulv med en professionel gulvslibning, får du rigtig meget for pengene. Du vil blive overrasket over, hvor lækkert og glat din før så trevlede og slidte gulv kan blive. Dette skyldes, at alle de ridser, skrammer, skjolder og misfarvninger, som har gjort dit gulv grimt og gråligt at se på, udelukkende sidder i overfladen. Så selv om en typisk gulvslibning kun fjerner cirka 1 – 2 mm af gulvets overflade, er dette fuldt tilstrækkeligt til at komme de skæmmende pletter, ridser og skrammer til livs.

Er det sikkert, at mit gulv kan tåle en gulvslibning?

En gulvslibning er en langt mere skånsom behandling end en gulvafhøvling, og derfor kan langt de fleste trægulve tåle en gulvslibning, uanset type, træsort eller tykkelse. Det er dog alligevel en god idé at få en professionel gulvmand til at klare ærterne frem for selv at kaste sig ud i projektet, da der kan være forhold, som kan spille ind på valget af behandling.

Samtidig har en erfaren fagperson langt bedre forudsætninger for at opnå et flot og ensartet resultat, end du selv har. Blandt andet vil han have rutinen i at håndtere det tunge maskineri, således at gulvslibningen bliver jævn over hele gulvet – også langs panelerne og inde i krogene. Dertil ommer, at din professionelle gulvmand vil kunne vurdere, hvilken type efterbehandling, som passer bedst til dit gulv, ud fra en betragtning om gulvets art, træets sort, og dine ønsker til farve og mængden af vedligeholdelse.

Du kan læse mere om gulvslibning, og finde en professionel gulvmand, på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder