Genskab dit smukke trægulv med en grundig gulvafslibning

Smukke, sæbebehandlede trægulve er en sand fryd for øjet – og en fornøjelse af betræde. Grunden til at det blevet så populært at lade sine trægulve sæbebehandle er i høj grad den flotte overflade, som er et resultat af en sæbebehandling.

Et trægulv, som er behandlet med sæbe, vil få et ganske særligt skær, som kan lyse hele stuer og værelser op. Den lud og sæbe, som anvendes i forbindelse med en sæbebehandling, lysner træværket flere nuancer, så det bliver hvidligt og silkemat i overfladen. Og dette look passer perfekt sammen med den lyse og enkle skandinaviske indretningsmode.

Hvad gør jeg når mit sæbebehandlede gulv bliver slidt og grimt?

Desværre er det sæbebehandlede gulv særligt sart i forhold til andre gulve som er behandlet med eksempelvis lak eller fernis. Dette skyldes at en sæbebehandling ikke yder samme høje grad af beskyttelse som en lakering eller maling af trægulv. Ved en sæbebehandling trænger den fede sæbe ned i gulvets overflade, hvor den mætter træfibrene og derved danner en vand og smuds afvisende hinde. Denne skal dog vedligeholdes gennem grundig gulvvask med sæbespåner – helst mindst en gang om ugen.

På den måde forstærkes og vedligeholdes den beskyttende hinde. Den vil dog uvægerligt med tiden blive slidt – og så har vi balladen. Gulvets smuds og væske afvisende egenskaber forsvinder, hvilket gør at nedtrådt støv og spildte væsker kan indlejres i gulvets overfalde. Dette giver anledning til skæmmende misfarvninger, lige som den tørre overflade får en øget tendens til at danne splinter. Solens skarpe uv stråler vil blege det før så smukke og lyse træværk til en gullig nuance. Og så vil der samtidig nemmere opstå ridser og skrammer.

Du kan derfor med fordel lade gulvets overflade afslibe ved en professionel gulvsliber – læs mere, og få et tilbud på en gulvafslibning, på Gulvkanonen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *