Gammeldags dagbøger er ved at blive populære igen

06 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Det var helt exceptionelt, da man kunne komme ikke bare på nettet, men også oprette en profil på nogle hjemmesider, hvor man kunne skrive ens tanker ned, fortælle om ens liv, dagligdag med videre, hvor ens nærmeste og ukendte kunne kommentere på det.

Dampen er ligesom ved at være forduftet fra den slags, da det har udviklet sig til at foregå på de sociale medier, men her finder man så også alle mennesker, og siden de personer kan gemme sig bag et tastatur, så er det ikke altid lige pæne ting, der bliver skrevet og sagt.

Derfor holder man lidt igen med, hvad man fortæller om sig selv.

Men mennesker har jo brug for at udtrykke sig, men måske behøver man ikke dele det med alle mennesker, der så kan bruge det mod en.

Man vil gerne betro sig til en/noget, der kan forstå en og måske ikke svare igen: Det skal da være dagbøger!

Dagbøgerne er kommet igen

Flere og flere mennesker oplever også stres ved at være online så tit, så de vil gerne koble af.

Den mulighed har man jo, når man kan trække stikket og sætte sig udenfor eller i et sommerhus og skrive i en dagbog, som ingen andre end en selv kommer til at læse, og der er ingen fare for, at den bliver hacket.

Man kan tilføje klistermærker, billeder og små noter, som man lettere kan finde ud af at gøre, end at man skal lære et skriveprogram på en computer at kende.

Desuden lærer man også at vedligeholde at skrive i hånden, som de fleste mennesker efterhånden er ved at glemme.

Ja, det går langsommere at skrive end at taste ord ned, men det gør også, at man lærer at tænke lidt langsommere og komme ned i tempo, som mange af os kan have brug for.

Flere Nyheder