Få en alkoholbehandling - der virker!

Få en alkoholbehandling – der virker!

Rigtig mange danskere lider af et misbrug af alkohol. Som i: Rigtig, rigtig mange danskere.

Nogle gange kan man blive forbløffet over, hvordan vi som folkefærd kan opretholde et velfungerende samfund, der er blandt de mest velfungerende i verden, når så mange danskere reelt er alkoholikere, hvis man skal gå efter en gængs definition.

Vi er oppe i et trecifret tusinde antal af danskere, der indtager for meget alkohol rent statistisk set. Men problemet er, at vi accepterer det. Høj som lav drikker, og det sker i alle sociale lag.

Det er velset at kunne håndtere sit drikkeri, og man bliver ligefrem belønnet for det, og man kan dårligt finde en social komsammen i det danske land, hvor der ikke indgår alkohol i et eller andet omfang.

Men når druk-mentaliteten tager overhånd, så gemmer vi de eksistenser væk og sender dem i alkoholbehandling. Når de så vender retur som ædru alkoholikere, så vrænger vi stadig på næsen og spørger, hvorfor de dog ikke drikker.

Som om det er mere reglen end undtagelsen, at man skal drikke alkohol – og sådan kan det da faktisk også godt føles som herhjemme.

Således er det ikke alkoholbehandling, der bliver snakket mest om i medierne eller blandt venner og familie, hvorfor det kan være svært at finde den rette form for alkoholbehandling på et passende behandlingscenter, fordi misbrugere bliver eks-kommunikeret i samfundet, indtil de er klar på at komme retur igen og navigere i vores alkohol-miljø.

Her er dog nogle tips til, hvad du selv kan gøre for at finde frem til en god alkoholbehandling med vedvarende resultater.

På nettet er der fora, hvor der hjælpsomt og oprigtigt bliver diskuteret helt åbent, hvor man kan finde god behandling for alkoholmisbrug.

Og så skal du ikke være bange for at tage fat i dem, du ved, der har fået hjælp med deres misbrug – de vil ofte hellere end gerne hjælpe dig!

Så føler de sig heller ikke så ekskluderet fra samfundet længere.