Få dit smukke og ensartede gulv tilbage med en effektiv gulvafslibning

24 juli 2018
Astrid Pedersen
Få dit smukke og ensartede gulv tilbage med en effektiv gulvafslibning

Hvis dit trægulv med tiden er blevet grimt og gråt i overfladen, og dertil præget af ridser, skrmmer og skjolder, er du sikkert interesseret i at få det pænt igen. Men det er ikke altid til at vide, hvordan og hvorledes. Og er du i tvivl, kan du med fordel læse med her.

Skal mit trægulv slibes eller høvles?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gamle, slidte trægulv skal have en gulvafhøvling, eller om du kan nøjes med en gulvslibning, bør du kontakte en erfaren gulvmand, som kan foretage en professionel vurdering. I langt de fleste tilfælde, hvor skaderne blot er overfladiske, vil gulvet kunne blive rigtig flot igen med en gulvafslibning. En gulvafslibning tager kun de øverste 1 – 2 mm af dit gulv – og dette er mere end nok. Pletter og skjolder fra farvede væsker, ridser og skrammer fra møbler, misfarvede områder fra solfalming og nedtrådt skidt og snavs stikker nemlig sjældent meget dybere. Så med mindre dit gulv har lidt decideret vandskade (og derfor buler eller er råddent), kan en gulvslibning faktisk gøre gulvet så godt som nyt. Og med en plejende og beskyttende efterbehandling kan du have glæde af dit nyslebne gulv i mange år fremover, såfremt du selvfølgelig husker at udføre vedligeholdende behandling med jævne mellemrum.

Hvordan skal mit gulv efterbehandles?

Din professionelle gulvmand vil kunne rådgive og vejlede dig i, hvilken type efterbehandling, du skal vælge til dit gulv, afhængig af gulvets brug og type samt træets sort. Og selvfølgelig hvor meget arbejde, du selv har tænkt dig at lægge i vedligeholdelse. Er du den travle type, kan det for eksempel anbefales, at du får behandlet dine gulve med hård, klar lak eller maling frem for sæbe eller lud, som kræver megen vedligeholdelse. Læs mere om gulvafslibning, efterbehandling og vedligeholdelse af trægulv på https://gkservice.dk/ 

Flere Nyheder