En køjeseng må helst ikke være for høj

13 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Den her artikel er måske ikke så nødvendig for dig, hvis du har planer om, at du skal finde en køjeseng blandt mange køjesenge, hvor dit barn skal sove i den nederste køje.

Men samtidig ved du jo aldrig, om barnet får lyst til at sove øverst på et tidspunkt, og ellers kan det jo også komme på tale, hvis man skal udnytte pladsen mere senere, eller hvis man flytter til et mindre sted, så man må have ungen til at sove øverst, så man kan bruge pladsen nedenunder.

Så selvom det ikke er relevant for dig nu, så kan det komme til at ske på et tidspunkt – en køjeseng må helst ikke være for høj.

Og det er der flere grunde til.

Der er den åbenlyse, at man skal have plads til den, hvor man sætter den op, så hvis den er højere end værelset, så har man allerede et problem her.

Køjeseng

Køjesengen skal passe helt ind

Selvom den så passer ind, så duer det jo heller ikke, hvis man kun lige kan kravle sig på plads i den, for selvom det ikke forventes, at man skal kunne stå op i den øverst, så fungerer det heller ikke, hvis man skal kante sig langs loftet.

Desuden kan man vågne og slå hovedet op i loftet, når der ikke er så meget plads.

Hvis man så har et værelse, hvor der er højt til loftet, så kan man ende med at have en for høj køjeseng, så den bliver vakkelvorn af at være så høj – i så fald skal man konstruere den ordentligt eller være sikker på, den er bygget robust nok.

Endelig er der det med, at barnet kan have højdeskræk, eller vedkommende kan få en dårlig oplevelse så højt oppe i køjesengen, at barnet ender med at udvikle højdeskræk.

Flere Nyheder